perjantai 27. syyskuuta 2013

27.09.2013

Heräsin kasin ja ysin välillä. Trimmaa partaa. Viiliä aamupalaks. Kahvit tulelle. Pelaa GTA kunnes koulu alkaa klo. 12. Tosi hieno missio, pienkoneella jättikoneen peräluukusta sisään yläilmoissa. Vedin viel nuudelia naamaan ennen koulua. Junassa törkeen levoton spuge. Haisi 10m päähän ja sätki oudolla tavalla heiluttaen käsiään ja jalkojaan. Vierotus vai vastanauttinut.. Koulus tietokantoja. Ope on nutsy. Onneks tunnin tehtävä oli kertausta enimmäkseen. En menny syömään, halusin tehä tehtävän nopee. Arbeit macht frei. Viikonloppu häämöttää.. Kolmen jälkeen himas. Hyvä fiilis. Lisää GTA:ta. Pizzaa safkaks. Vegepizza lol, oli hyvää. Viidelt kohti duunii. Tänään töis end of an era. Viikon jälkeen olo alkaa olee aika vapautunu. Huominen aikaa tehä kaikkee turhaa. Kuuntelen The Doorsia ja Johnny Cashia.
Into this house we're born. Into this world we're thrown.

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

11.09.2013

Heräsin seitsemän aikaan. Vaikea herätys, torkutin tunnin. Aamupalaks jogurttia, vai jugurttia? Kamat niskaan ja ulos. Sataa, harmaata, märkää. Juna myöhässä. Onneks lähin ajoissa. Enkun tunti, ope on outo. Ryhmätyö, tunti kuluu nopeemmin kun on puhuttavaa. Välitunnil hakee leipä ja Ed. Matikkaa, tilastoa, tylsää kun ei tehä tehtäviä vaan ope vain puhuu. Toisaalta ei huvitakaan tehdä tehtäviä. Mieluummin vain "kuuntelen" vaikka kaikki unohtuukin saman tien. Tunnil keskusteluu luokkalaisten kaa: GTA V, Java, 9GAG. Naurattaa paljon. Tunti loppuu, kotiin. Juna on aika tyhjä. Kotona naisen tekemää hyvää ruokaa. Teen läksyi. Multiculturalii ja matikkaa. Molemmista jäi hyvä fiilis. Tekemisen meininki. Sit duuniin, tavallinen ilta. Paljon vieraita, kirjaan porukkaa sisään. Huomenna tehdään ryhmätyö multiculturaliin ja pakko mennä ohjelmointitreeneihin. En vaan opi tota Javaa niinku pitäis... Pitkä päivä huomenna. Kohta loppuu vuoro. Sit himaan, safkaa ja koisaa. Huomen sama uusiks.

Muistin varassa

Mun muisti ei oo entisensä. Unohtelen paljon asioita. Liian paljon. Toivottavasti vanha väite pitää paikkansa ja opiskelu parantaa muistia... Alan pitää jonkinlaista päiväkirjaa aina kun jaksan kirjotella. Päivän tapahtumien kertaaminen illalla kuulemma voi auttaa huonoon muistiin.

V Map Comparison


tiistai 3. syyskuuta 2013

Nokiasta

Mun päällimmäiset ajatukset päivän puheenaiheesta. Alalla on ollu puhetta jonkin aikaa et Microsoft pyrkii muuttumaan entistä enemmän ohjelmistoyhtiöstä myös laitteita valmistavaksi firmaksi, kuten Apple.

Nokian kännyköiden ostollahan ne toteutti juuri sen. Nyt ne pystyy kehittämään tehokkaasti Windows-puhelinten ja tablettien ohjelma- ja laitteistopuolelta. On sanottu että Lumioiden kehitystä onkin eniten hidastanut laitteisto-osaamisen sijaan Windows Phone-käyttöjärjestelmän hidas kehitys.

Kun yritykset fuusioituu, yrityskulttuuri muuttuu ja toivon mukaan ennen kaikkea tehostuu. ICT-opiskelijana on mukava kuulla että Microsoft investoi Suomeen 200 miljoonaa tehden Suomesta kännykkäyksikkönsä kehityskeskuksen. Pitää vain toivoa ettei se ole vain muutaman vuoden lohdutusinvestointi jonka jälkeen karataan halvemman tuotannon maihin. Ennen kuin kauppa on allekirjoitettu, on mielenkiintoista kuulla mahdollisia vastatarjouksia muilta Nokian toiminnoista kiinnostuneilta, vaikka se epätodennäköiseltä tuntuukin.

Jos firman kassa hupenee kovaa vauhtia, on toiminnan myynti toki järkevämpi ratkaisu kuin konkurssi. Elopin tahallinen osuus kassan alasajossa tuntuukin yhä todennäköisemmältä. Bisnes voi olla brutaalia. Haikeetahan se silti on suomalaiselle. Hinta oli halpa mutta näillä näkymin duunit säilyy ja Suomeen tulossa iso investointi. Huonomminkin olisi voinut mennä.