tiistai 3. syyskuuta 2013

Nokiasta

Mun päällimmäiset ajatukset päivän puheenaiheesta. Alalla on ollu puhetta jonkin aikaa et Microsoft pyrkii muuttumaan entistä enemmän ohjelmistoyhtiöstä myös laitteita valmistavaksi firmaksi, kuten Apple.

Nokian kännyköiden ostollahan ne toteutti juuri sen. Nyt ne pystyy kehittämään tehokkaasti Windows-puhelinten ja tablettien ohjelma- ja laitteistopuolelta. On sanottu että Lumioiden kehitystä onkin eniten hidastanut laitteisto-osaamisen sijaan Windows Phone-käyttöjärjestelmän hidas kehitys.

Kun yritykset fuusioituu, yrityskulttuuri muuttuu ja toivon mukaan ennen kaikkea tehostuu. ICT-opiskelijana on mukava kuulla että Microsoft investoi Suomeen 200 miljoonaa tehden Suomesta kännykkäyksikkönsä kehityskeskuksen. Pitää vain toivoa ettei se ole vain muutaman vuoden lohdutusinvestointi jonka jälkeen karataan halvemman tuotannon maihin. Ennen kuin kauppa on allekirjoitettu, on mielenkiintoista kuulla mahdollisia vastatarjouksia muilta Nokian toiminnoista kiinnostuneilta, vaikka se epätodennäköiseltä tuntuukin.

Jos firman kassa hupenee kovaa vauhtia, on toiminnan myynti toki järkevämpi ratkaisu kuin konkurssi. Elopin tahallinen osuus kassan alasajossa tuntuukin yhä todennäköisemmältä. Bisnes voi olla brutaalia. Haikeetahan se silti on suomalaiselle. Hinta oli halpa mutta näillä näkymin duunit säilyy ja Suomeen tulossa iso investointi. Huonomminkin olisi voinut mennä.

1 kommentti: